Skynda, kom och se av Lotta Lundberg

Nummer: 356
Titel: Skynda, kom och se
Författare: Lotta Lundberg
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-0-010964-9
Betyg: 5 av 5Om boken:

Från förnedringen i Liliputia på nöjesfältet i New York flyr dvärgarna Glauer och Ka med båten till Europa. I det kultiverade Tyskland hoppas Glauer kunna förverkliga sin dröm om att leda ett seriöst teatersällskap. Ka vill glömma de förödmjukande läkarundersökningar där hemligheten om hennes kön avslöjats. I kabarékulturens Berlin lär de känna den ensamma Nelly med ryggvärken, och Verner, världens minsta man.
Men året är 1933, Hitler har tagit makten och eutanasiprogrammen börjar ta form. Våldet och rädslan driver dem vidare. Tillsammans med ytterligare en grupp luggslitna cirkusdvärgar tar de sig till Stockholm. Nöjesparken med det vackra namnet Gröna Lund kan väl inte vara annat än en fristad…

Min åsikt:
Det här är en väldigt målande bok, det känns som man verkligen ser berättelsen utspela sig framför ens ögon.
Jag gillar den väldigt mycket, den var både berörande och fängslande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar