Towelhead av Alicia Erian

Nummer: 357
Titel: Towelhead
Författare: Alicia Erian
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2005/2007
ISBN: 91-85453-50-1
Betyg: 4 av 5Om boken:

Towelhead är berättelsen om trettonåriga Jasiras sexuella uppvaknande i det tidiga nittiotalets USA. Medan landet förbereder sitt första krig mot Saddam, Gulfkriget, blir Jasiras mamma svartsjuk på det intresse som pojkvännen visar dottern och hon skickas till sin libanesiske pappa i Texas. Jasira vantrivs med pappans strikta och motsägelsefulla regler, och hon söker uppmärksamhet på alla ställen hon kan, något den medelålders grannen Mr Vuoso utnyttjar.

Min åsikt:
Alicia Erian beskriver trettonåriga Jasiras känslor på ett målande och berörande sätt.
Hela boken berör.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar