Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet av Eva Rice

Nummer: 361
Titel: Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet
Författare: Eva Rice
Förlag: Prisma
Utgivningsår: 2005/2007
ISBN: 978-91-518-4800-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Artonåriga Penelope längtar efter att bli vuxen och möta kärleken. Vid hennes sida finns bästa väninnan Charlotte, Charlottes orginella faster Clare och kusin Harry, trollkarlen som är förälskad i en amerikans societetsflicka. Här finns också Penelopes unga och vackra, men mycket sorgsna, mamma, och hennes yngre bror Inigo som suktar efter att bli popstjärna som Elvis Presley. Medan flickorna väntar på att bli vuxna dricker de champagne, går på exklusiva middagsbjudningar på Ritz, lyssnar på Johnnie Ray och medverkar i hemliga svartsjukedramer.
Under den polerade societetsytan tyngs Penelopes familj dock av kravet att underhålla familjegodset, och av sorgen efter fadern som dött i kriget. Även faster Clare bär på en hemlighet som hon länge hållit för sig själv. I takt med att hemligheterna avslöjas och gamla ideal ges upp tätnar intrigen för att kulminera i en upplösning som är både rörande och överraskande.

Min åsikt:
Boken utspelar sig i 50-talets London, och är mycket fänglsande att läsa. Man vill helt enkelt att boken aldrig ska ta slut, man vill bara läsa mer och mer, och njuta av innehållet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar