Flickan i källaren av Allan Hall & Michael Leidig

Nummer: 374
Titel: Flickan i källaren
Författare: Allan Hall & Michael Leidig
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN 10: 91-37-13137-0
ISBN 13: 978-91-37-13137-5
Betyg: 2 av 5


Om boken:

Klockan 12.53 den 23 augusti 2006 lyckades Natascha Kampusch fly från sin kidnappares bostad på Heinestrasse 60 i Wien. Det här var det ögonblick hon hade väntat på i åtta år, ända sedan hon som tioåring fördes bort på väg till skolan. Mindre än två timmar efter att Natascha flytt, begick hennes kidnappare Wolfgang Priklopil självmord genom att kasta sig framför ett tåg.
Under de år som Natascha satt inspärrad i en cell i källaren hade polisen följt ett oräkneligt antal falska spår, genomsökt stora områden men inte hittat några bevis för att hon var död eller funnit tecken på att hon kunde vara vid liv. Hennes försvinnande hade varit ett mysterium, ända tills nu.

Min åsikt:
Det här är en bok om kidnappningsfallet i Wien där Natascha Kampusch lyckades fly från sin kidnappare efter åtta år. Boken är skriven av journalister som utgått från folk i utredningen, deras intervjuer och människor runt Natascha själv.
Men det är inte Nataschas egen historia, den påminner snarare mer om en skvallerbok än en bok om en utredningen, den känns helt enkelt inte bra och ärlig. Och detta är ju naturligtvis en smaksak.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar