Flickan som överlevde av Barbie Probert-Wright & Jean Ritchie

Nummer: 376
Titel: Flickan som överlevde
Författare: Barbie Probert-Wright & Jean Ritchie
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN 10: 91-85267-97-X
ISBN 13: 978-91-85267-97-2
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Året är 1945 och sjuåriga Barbie och hennes syster Eva är instängda i ett krigshärjat Tyskland. Deras far är försvunnen och de befinner sig mer än tjugo mil från sin mor när de nås av nyheterna om den framryckande armén. De ställs inför ett till synes omöjligt val: att invänta de främmande truppernas invasion eller att fly till fots.

Nittonåriga Eva hade bestämt sig för att hitta sin mor. För Barbie, som var tolv år yngre, skulle beslutet medföra oerhörda påfrestningar, men styrkt av sin systers mod och sin starka längtan att återförenas med sin mor slöt hon tappert upp vid sin systers sida. Det skulle bli en resa som inget barn någonsin skulle behöva uppleva.

De gick femtio mil till fots genom ett sönderfallande Tyskland. De fick se fruktansvärda krigsscener, utsattes för svåra och påfrestande upplevelser, men mötte också ett mod och en medmänsklighet utöver det vanliga. De överlevde mot alla odds.

Min åsikt:
Åh den här boken är så otroligt bra så jag finner egentligen inga ord som gör den rättvisa.
Den är otroligt inspirerande och berörande.

En bok som ni bara MÅSTE läsa!

Vald till månadens bok i mars 2007.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar