Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón

Ängelns lekNummer: 3152
Titel: Ängelns lek
Originalets titel: El juego del ángel
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Översättare: Yvonne Blank
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2008/2010
ISBN: 978-91-7429-099-8
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
En författare glömmer aldrig första gången han tog emot pengar eller några lovord för en historia han skrivit.

Om boken:
Barcelona på 1920-talet. De fördömdas stad.
Den unge David Martín har bosatt sig i ett gammalt förfallet tornhus i stadsdelen El Raval. Han arbetar som journalist men skriver också skräckromantiska berättelser och är på väg att slå igenom som bestsellerförfattare. Men allt blir inte som han tänkt sig. Hans liv förmörkas av en olycklig kärlekshistoria. Och det kontrakt han tecknat med förläggarna Barrido och Escobillas visar sig vara ett slavkontrakt.
En dag får David ett brev, med ett lacksigill i form av en ängel, från en mystisk man som kallar sig Andreas Corelli. Han påstår sig vara förläggare och ger David ett erbjudande som han inte kan motstå: han vill att David ska ägna ett år åt att skriva en bok åt honom, en bok av ett slag som världen aldrig tidigare skådat. I utbyte ska han få en stor summa pengar – och kanske något annat…
Är det djävulen eller en ängel som David ingått avtal med? Corelli tycks dyka upp överallt i hans liv, och tycks veta allt om honom.
I det hus där David slagit sig ner har det tidigare bott en annan författare, som ingått samma avtal med Corelli som David – och som sedan hittats död, kanske mördad. David börjar forska i fallet – och är snart fångad i en gåtfull och mardrömslik labyrint ur vilken det inte tycks finnas någon utväg.

Min åsikt:
Mycket bra & gripande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Vindens skugga (del 1),  Ängelns lek (del 2) & Himlens fånge (del […]

Lämna ett svar