Långt långt härifrån av Niccolò Ammaniti

Långt långt härifrånNummer: 3180
Titel: Långt långt härifrån
Originalets titel: Ti prendo e ti porto via
Författare: Niccolò Ammaniti
Översättare: Helena Monti
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1999/2002
ISBN: 91-1-301061-1
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Äntligen är det slut.

Om boken:
Långt långt härifrån berättar om livet för ett antal udda och tragikomiska invånare i en gudsförgäten håla mitt emellan Rom och Pisa. Pietro och Gloria är tolv år och bästa vänner. Hon är dotter till bankchefen, han är son till en fåraherde. Hon är vacker och självsäker, han är blyg och mobbad. Mellan dessa båda unga spirar kärleken. Till byn återvänder Graziano, en före detta playboy som övergivits av sin flickvän stripteasedansösen.

För att slicka såren lägger han an på byns lärarinna, en ensam, tystlåten kvinna som alla fruktar på avstånd. Men hans planer tar en helt annan vändning än han kunnat ana. Långt långt härifrån är ett ömsint och grymt epos som skickligt fångar verklighetens komiska och tragiska sidor.

Min åsikt:
Bra & intressant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar