Otryggare kan ingen vara av Bengt-Åke & Agneta Cras

Nummer: 382
Titel: Otryggare kan ingen vara
Författare: Bengt-Åke & Agneta Cras
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2007
ISBN 10: 91-85267-98-8
ISBN 13: 978-91-85267-98-9
Betyg: 2 av 5


Om boken:

Det här är den lika skakande som sanna berättelsen om tre syskon som tvingas växa upp med en mamma som inte kan ta hand om sig själv – och än mindre sina barn. Mitt i det svenska välfärdssamhället lever dessa barn i en otrygghet som gränsar till det ofattbara. De är helt utlämnade på mammans ansvarslösa beteende och hennes lika omdömeslösa val av män.
Fadern till den äldsta dottern försvinner snart ur bilden och pappan till de båda yngre sönerna hamnar på anstalt efter att ha dömts för hustrumisshandel och skadegörelse. Sedan följer en rad styvfäder, av vilka en har mördat sin hustru och sina två barn bara ett par år innan han flyttar in. En annan gömmer ett laddat gevär i lägenheten och misshandlar både mamman och barnen.
Det är en uppväxt fylld med alkohol, knark, misshandel, mobbning, svält och hot. Dottern tvingas som liten flicka ta hand om både hushållet och sin berusade mamma. Äldste sonen, som lider av en cp-skada, får i tonåren uppleva hur hans mamma stjäl hans pensionspengar och låter honom svälta. Och yngste sonen blir tidigt kriminell och narkoman och avlider endast 25 år gammal i en bilolycka.

Min åsikt:
Den här boken har i grunden en mycket intressant och viktig historia att berätta. Tyvärr berättas den inte särskilt bra. Det är ständiga upprepningar av sådant som redan skrivits och språket är emellanåt hemskt.
Boken får en tvåa enbart pga sitt intressanta ämne.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar