Apelsinmannen av Birgitta Stenberg

ApelsinmannenNummer: 3229
Titel: Apelsinmannen
Författare: Birgitta Stenberg
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1983/2010
ISBN: 978-91-1-3029245
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Eftersom jag skulle dyka upp helt oförhappandes hade jag mycket noga planerat hur det skulle gå till.

Om boken:
Apelsinmannen kallades i pressen den mystiske person som figurerade i en lång rad av 50-talets skandalomsusade rättsprocesser. Namnet fick han för att ha bjudit den riksbekante pastor Kejne på förgiftade apelsiner, som omsider ledde till dennes död.

Birgitta Stenberg kände Apelsinmannen och följde det egendomliga händelseförloppet.

Det var en tid då det cirkulerade uppjagade rykten om en homosexuell konspiration bland makthavarna i Sverige, då Vilhelm Moberg förgäves offrade år av arbete på att försöka ge offentlighet åt vad som skedde, då tidningsskriverierna kring Haijby, Kejne och Quensel var som hetast och mest förvirrande. En tid då Berzelii-kravallerna skakade stockholmarna, då avantgardeteatrarna och källarklubbarna växte fram i Gamla Stans gränder.

Min åsikt:
Bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar