Margò Fallai – modedrottningen av Karina Ericsson Wärn

Margò Fallai modedrottningenNummer: 3231
Titel: Margò Fallai – modedrottningen
Författare: Karina Ericsson Wärn
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-1-303954-1
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Att bejaka sitt fysiska åldrande, det är inte min melodi.

Om boken:
Med osviklig näsa för kommande trender importerade Margò Fallai elegant modelyx till Sverige och Boutique Margot när den allmänna klädkoden löd träskor och något från Arbetarboden. Här får vi stifta bekantskap med en av Sveriges skarpaste affärs hjärnor, eller som någon sagt: ”Man tror att hon är gjord av spunnet socker tills man ska göra affärer med henne.”

Margò Fallai berättar här tillsammans med modeskribenten och författaren Karina Ericsson Wärn ocensurerat om allt. Hur skuldkänslan gentemot föräldrarna kom att lägga grunden till ett extremt framgångsrikt modeimperium, kompanjonskapet med Yves Saint Laurent, sena nattklubbsnätter i Paris med 70-talets glamorösa jetsetfolk, behovet att vara oberoende (både vad gäller män och pengar), om de makalösa åren i Beverly Hills och det framgångsrika samarbetet med Gianni Versace i New York. Och om mötet med den italienska maffian …

Min åsikt:
Bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar