När jag letar efter Max av Sanna Wallin

Nummer: 386
Titel: När jag letar efter Max
Författare: Sanna Wallin
Förlag: Normal
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-85505-14-2
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Sanna Wallins mammas morbror var en av de första som bytte kön i Sverige. Men Sanna Wallin pratade aldrig med honom om könsbytet. Frågade aldrig något. Efter Max död började Sanna att försöka fånga hans historia.
När jag letar efter Max handlar om hennes alldeles personliga sökande efter ett könsbyte i en tid då ingen talade om sådant. Den handlar om beslutsamhet och risken att ångra sina val. Den handlar om osäkerhet och rädslan att aldrig hitta rätt. Den handlar om viljan att peta in människor i kategorier och om att söka logiska förklaringar till saker som bara är.

Min åsikt:
Den här boken handlar mest om identitetssökande, och om att födas i fel kropp.
Författaren berättar om sin mammas morbror som var en av de första i Sverige som bytte kön, från kvinna till man. Men boken handlar även om författarens eget sökande.

Intressant!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar