Fjädrarna av Salim Barakat

FjädrarnaNummer: 3287
Titel: Fjädrarna
Originalets titel: al-Rish
Författare: Salim Barakat
Översättare: Tetz Rooke
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 1990/2003
ISBN: 91-88420-66-3
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
När jag tog upp mina kläder ur läderväskan svävade en grå liten fjäder plötsligt upp ur skumrasket nere på bottnen.

Om boken:
Komplex, förvillande, skrämmande och lockande på samma gång – som en labyrint – sådan är ”Fjädrarnas” värld, där medlemmarna i familjen Azad (”frihet” på kurdiska) försöker lösa den problematik som ödet försatt dem i. Det är kurdernas problematik: att ha och inte ha ett land, att ha och inte ha en historia, att ha och inte ha ett språk.

Labyrintiska är också huvudpersonen Mems märkliga öden och äventyr, drömmar och förvandlingar i denna roman full av vindlande berättelser. Somliga är troliga, andra otroliga. Talande växter och djur samsas med flygande människor. Metafysisk spekulation och absurda fantasier kombineras med historieforskning och personlig dramatik.

Min åsikt:
Bra, helt ok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar