På ön av Tracey Garvis Graves

På önNummer: 3240
Titel: På ön
Originalets titel: On the Island
Författare: Tracey Garvis Graves
Översättare: Katarina Jansson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2011/2013
ISBN: 978-91-37-14029-2
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
Jag var trettio år gammal när sjöflygplanet som T.J. Callahan och jag färdades med kraschade i Indiska oceanen.

Om boken:
Den trettioåriga läraren Anna Emerson är på väg till familjen Callahans sommarhus på Maldiverna. Bredvid henne på flyget sitter den sextonårige T.J. Callahan, pojken hon ska undervisa, som nyligen genomgått en lyckosam cancerbehandling. Men semestern tar en oväntad vändning. Piloten drabbas av hjärtattack och privatplanet kraschar i Indiska Oceanen.

Anna och T.J. överlever men är strandsatta på en öde ö. I det ogästvänliga klimatet tvingas de samarbeta för att överleva. I takt med att T.J. mognar söker de närhet hos varandra. De inleder en förbjuden kärleksrelation, väl medvetna om den åldersskillnad som kommer att dömas ut av nära och kära. Och medan känslorna fördjupas förvandlas veckor till månader och månader till år. Kommer de någonsin att bli räddade? Finns det hopp för deras kärlek bortom den öde ö där de befinner sig?

Min åsikt:
Mycket bra & fängslande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar