Inlandsbanan av Erik Beckman

InlandsbananNummer: 3363
Titel: Inlandsbanan
Författare: Erik Beckman
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1967/2002
ISBN: 91-88748-20-0
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
– och någon vill att någon kommer och tar hand om honom nu, nu genast, han klarar sig inte länge till utan hans hjälp.

Om boken:
Inlandsbanan är Erik Beckmans femte bok, efter två diktsamlingar och romanerna Någon något och Hertigens kartonger. Inlandsbanan är på många sätt Beckman (1935-1995) som Beckmycknast eller Beckmest. Helt enkelt Bäst, skulle jag själv säga: Inlandsbanan som hela den svenska modernismens främsta byggnadsverk och högsta punkt över havet. Lika komplex som den är självklar, lika ny nu som 1967. Möjlig att långsamt läsa tur-och-retur hur många gånger som helst, men också väl värd en enkel resa i Beckmanisk maxfart. […] Och det är verkligen en ytterst bra roman, en gripande, en stor, och det där med att den skulle vara så förbannat märklig kan man egentligen strunta i. [ur Malte Perssons förord]

Min åsikt:
Bra men svår.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar