Snälla pappa, nej av Stuart Howarth

Nummer: 388
Titel: Snälla pappa, nej
Författare: Stuart Howarth
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN: 978-91-7002-418-4
Betyg: 5 av 5Om boken:

Stuarts högsta önskan var att hans styvfar skulle älska honom, men han fick veta att han var för stygg för att vara värd att älskas.

När David Howarth sattes i fängelse för att sexuellt ha utnyttjat Stuarts systrar insåg ingen att han även utnyttjat Stuart, förrän den dag då Stuart slog tillbaka på det enda sätt han kunde.

Stuart Howarth spenderade de första trettio åren av sitt liv i ett psykiskt och fysiskt helvete. Efter år av känslomässig tortyr och förtvivlan kände Stuart vid trettiotvå års ålder ett överväldigande behov av att åter träffa sin far (som han vid det här laget visste var hans styvfar). Han sökte försoning, men möttes av samma grymma man. Ursinnet, smärtan och förvirringen kokade över i Stuarts hjärna och han slog tillbaka, och dödade sin styvfar.

När Stuarts historia berättades i rätten gjorde den så starkt intryck att han fick minimistraffet för sitt brott, och satt bara inne i tretton månader på Strangeway-fängelset i Manchester. Men tiden i fängelset förvärrade det brott han utsatts för, då han föll offer även för fängelsevakterna. Händelserna i fängelset ledde till att han stämde både Inrikesdeparteementet och Strangeway-fängelset, och vann.

Min åsikt:
Det här är en riktigt gripande historia om en pojke som kämpar genom livet på en väg så svår som ingen skulle behöva vandra.
Den berör och inspirerar till kamp för sitt liv och sina rättigheter.

Mycket bra!

Vald till månadens bok i april 2007.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar