Drömlandet av Henning Berger

DrömlandetNummer: 3462
Titel: Drömlandet
Författare: Henning Berger
Förlag: Under
Utgivningsår: 1909/2011
ISBN: 978-91-86823-02-3
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Klockan slog halv fem i Storkyrkotornet.

Om boken:
Drömlandet är en stockholmsskildring. Överallt spränger sig moderniteten fram, larmet, ljusen, de skiftande färgerna, gatorna. Staden är en levande, obeständig plats, ömsom elegant och rå, som ständigt växlar skepnad och stämning. Opalljusa himlar, fönsterglas brinnande i solnedgångens ljudlösa fyrverkerier, trånga, stinkande, mörka källarvalv. Här lever den sjuttonårige Helge tillsammans med sin vaktmästarfamilj. Han, liksom staden, existerar i en gränstillvaro, på väg in i något okänt. Ett stort arv hägrar och människornas hopp tänds, tillsammans med den starka hungern efter pengar, efter frihet.

Min åsikt:
Bra men bitvis svår.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar