Tulpanfeber av Deborah Moggach

TulpanfeberNummer: 3421
Titel: Tulpanfeber
Originalets titel: Tulip Fever
Författare: Deborah Moggach
Översättare: Lena Torndahl
Förlag: Månpocket (Forum)
Utgivningsår: 1999/2002
ISBN: 91-7643-775-2
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
Vi äter middag, min man och jag.

Om boken:
”Målaren arbetar. Hans blick far mellan mig och tavlan. Medan han målar känner jag hur hans pensel stryker över min hud …” AMSTERDAM 1636. En dag anlitar köpmannen Cornelis Sandvoort konstnären Jan van Loos för att måla ett porträtt av honom och unga hustrun Sophia, omedveten om vad det kommer att leda till. Målningen växer fram penseldrag för penseldrag och i samma takt växer kärleken mellan konstnären och Sophia. Snart är de indragna i en förbjuden relation med stulna möten som blir allt djärvare. Med den rådande tulpanhysteri i Nederländerna – där man kan göra sig en förmögenhet på att spekulera i tulpanlökar – börjar de drömma om att få fram tillräckligt med pengar för att skapa sig en gemensam framtid. Men den som vill tjäna snabba pengar måste också ta stora risker, och det gäller även den som vill följa sina känslor …

Min åsikt:
Mycket bra & fängslande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar