Mycket hände efter min död av Ricardo Adolfo

Mycket hände efter min dödNummer: 3284
Titel: Mycket hände efter min död
Originalets titel: Depois de morrer aconteceram-me muitas coisas
Författare: Ricardo Adolfo
Översättare: Irene Anderberg
Förlag: Astor
Utgivningsår: 2009/2013
ISBN: 978-91-8675-721-2
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Nu går jag, sade jag till Carla, jag kommer, jag kommer, svarade hon och trängde sig fram genom gränden som hade lockat henne från den stora affärsgatan med sitt billiga bjäfs.

Om boken:
Med hjälp av en bedräglig jobbförmedlare lämnar en liten familj sitt fattiga hemland och beger sig till den rika ön i jakt på ett bättre liv. Väl framme upptäcker de snart att inget är som de förväntat sig. Det är svårt att hitta arbete och boendet som väntar på dem måste delas med flera familjer. Det blir ett hårt slag för kvinnan i familjen men hon lyckas hitta ett jobb. Mannen tycks inte göra något rätt i sin nya situation och famlar ständigt mellan hopp och förtvivlan.

En söndag på vägen hem går tunnelbanan sönder och familjen går vilse i staden. De talar inte språket och kan inte be om hjälp. Deras vandring i en stad vars gator är märkta av konkurser förvandlas till ett dygnslångt maraton av missförstånd och konfrontationer. Efter en natt förstår mannen att om han inte ber om hjälp kan de vara vilse för alltid. Men om han gör det kan drömmen om ett nytt liv ödeläggas.

Min åsikt:
Mycket bra & fängslande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar