Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman

Min mormor hälsar och säger förlåtNummer: 3288
Titel: Min mormor hälsar och säger förlåt
Författare: Fredrik Backman
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-37-14055-1
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Alla sjuåringar förtjänar superhjältar.

Om boken:
Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det.
Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.

Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, ”Miamas”, och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende.

Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.


Min åsikt:

Fängslande, stark & underhållande med många intressanta personer.

Recensionsexemplar från Forum!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman“

  1. Är så sugen på att läsa denna!

Lämna ett svar