Pojken som inte fick dansa av Jonas Lindh

Pojken som inte fick dansaNummer: 3330
Titel: Pojken som inte fick dansa
Författare: Jonas Lindh
Förlag: Vulkan
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-637-3622-3
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Ser du mig på gatan eller på ICA så är jag den som du gärna går förbi.

Om boken:
Vincent Lindsjö är tolv år. Han har en gåva. Han kan göra sjuka människor friska genom handpåläggning. Han är mobbad och utstött i skolan. Hemma blir han misshandlad av sin pappa och hans mamma tycker att pappan gör rätt. Ingenstans är han trygg.
En dag på vårterminen börjar en ny tjej i klassen som heter Agnes. Vincent blir kär och det verkar som hans kärlek är besvarad. Agnes frågar honom om de ska dansa på den årliga skoldansen. Vincent svarar ja. Äntligen ska han få visa världen att även han kan bli älskad.

Men något går fel på dansen. Agnes sviker Vincent och han blir ihjälslagen på skoldansen.

Sju år senare så stiger en man som heter Simon Carlsson av tåget i den stad Vincent slogs ihjäl. Han ska hämnas alla som gjorde Vincent lilla. Mannen här en mörk hemlighet. Det är han som den döde Vincent Lindsjö.

Den gåva han en gång hade att bota svårt sjuka människor är nu omvandlad till ondskans händer som kan spränga alla hjärtan, vilket är hans mål. Agnes hjärta ska han spränga sist.


Min åsikt:

Bra & spännande med ett vackert språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Pojken som inte fick dansa av Jonas Lindh“

  1. Tack för det fina betyget:) kram

  2. […] Ser att min bok har fått en recension. Drar efter andan. Sväljer. Öppnar upp länken. Ok. Det var ett fint betyg, Jag är nöjd. Hon är en av mina föredömen. Jennie. Glädjen försvinner då  jag kommer att […]

Lämna ett svar