Mord och mandeldoft av Camilla Läckberg

Mord och mandeldoftNummer: 3335
Titel: Mord och mandeldoft
Författare: Camilla Läckberg
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-37-14123-7
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Ljudet när vågorna slog mot båten var sövande.

Om boken:
Det är tio år sedan Camilla Läckbergs första roman kom ut och nu släpps en jubileumsbok.

Här får den stämningsfyllda kortromanen Snöstorm och mandeldoft nytt liv i sällskap av tre noveller: Änkornas kafé, Drömmen om Elisabeth och En elegant död. Följ med Tanumshedes polis Martin när han motvilligt åker till Valö utanför Fjällbacka på en släktträff och blir tvungen att nysta i mordet på familjens överhuvud Ruben. Möt barnlösa Malin, vars högsta önskan är att få ett eget barn, och slå dig ner vid bordet med änkorna på kaféet och ta del av deras mörka hemligheter.

Carina Nunstedt tecknar, speciellt till jubileumsboken, bilden av Camillas tio år som författare och hennes personliga resa i en omfattande och rikt illustrerad exposé. Den tar oss från arbetet med debutromanen Isprinsessan via småbarnsåren, resorna, nya kärleken och vardagens skrivande till livet som Sveriges bäst säljande författare. Camillas deckarskola, där hon handfast och tydligt vägleder den som vill börja skriva egna deckare, och utvalda inlägg från hennes välbesökta blogg kryddar boken.

Min åsikt:
Kortromanen och novellerna är bra & spännande och jag gillar även deckarskolan, men hade hoppats på mer från en jubileumsbok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar