Ingmar Bergman av Thomas Sjöberg

Ingmar Bergman - en berättelse om kärlek, sex och svekNummer: 3357
Titel: Ingmar Bergman – en berättelse om kärlek, sex och svek
Författare: Thomas Sjöberg
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-7461-203-5
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Det fanns inte så många kvar av Ingmar Bergmans fruar och älskarinnor men de som var inbjudna, och som kunde, slöt upp vid Fårö kyrka den 17 augusti 2007.

Om boken:
Ingmar Bergman gjorde närmare 70 produktioner för bio och tv. Han satte upp över 100 pjäser för scen och radio. Samtidigt var han gift fem gånger och fick nio barn. Och några av den tidens största skådespelerskor var hans älskarinnor.
Detta oerhörda tempo hade ett högt pris. Bergman befann sig ofta i ett tillstånd av ångest och rädsla, och efter sig lämnade han bedragna fruar, övergivna barn och ständigt oroliga föräldrar. Samtidigt lyckades han bli både förstådd och förlåten – och hyllad.
I sin bok berättar Thomas Sjöberg om mannen vid sidan av scenen och bortom schablonerna. Fram träder sonen, maken, älskaren, pappan, och bråkmakaren Bergman. Det är en historia om häftiga passioner, om kärlek, sex och svek.
Med stöd av en unik dokumentation i form av moderns dagböcker, brevväxling inom familjen, handlingar från arkiv och intervjuer med släktingar och andra personer som upplevt Ingmar Bergman på nära håll visar boken en ny sida av den världsberömde regissören.

Min åsikt:
Intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar