Ungen av Kevin Lewis

Nummer: 34
Titel: Ungen
Författare: Kevin Lewis
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2003
ISBN: 91-37-12413-7
Betyg: 4 av 5


Om boken:

År 1970 föds Kevin Lewis som andra barn i en syskonskara på sex. I det smutsiga hemmet i en förort till London hör ständiga gräl, skrik och slagsmål till vardagen. Kevin misshandlas med slag och bett av sin mamma Gloria, som utsett honom till familjens hackkycklig. Hans med tiden alltmer alkoholiserade pappa Dennis är tillbakadragen och asocial och har ingenting att sätta emot Glorias attacker.
Då Dennis blir arbetslös lever familjen på bidrag, och det blir inte mycket pengar över till mat. Barnens enda föda är pommes frites, och de är därmed undernärda och alltid hungriga. I skolan blir de trakasserade på grund av sina slitna kläder och trassliga hemförhållanden.
Vid sju års ålder blir Kevin omhändertagen för första gången. Under ett år bor han på ett barnhem innan hans föräldrar kräver att han ska komma hem igen – de behöver bidragspengarna. Misshandeln fortsätter sedan ytterligare ett antal år innan de sociala myndigheterna äntligen reagerar och placerar Kevin i ett fosterhem.
Kevin stannar hos sina fosterföräldrar tills han blir myndig och tvungen att ordna sin egen försörjning. Fast besluten att starta ett eget företag börjar han jobba för att samla ihop ett kapital. Efter upprepade motgångar dras han in i den kriminella världen, där han blir känd som ”Kid”, Ungen. Han säljer alkohol, snor bilar och boxas. Men han ger aldrig upp. Genom hårt slit blir drömmen om företaget verklighet, och han träffar sin blivande fru Jackie, som ger honom nytt hopp om framtiden.

Min åsikt:
En skrämmande sann bok om Kevins uppväxt, med misshandel, kriminalitet, fosterfamiljer, barnhem och så vidare.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar