Simmaren av Joakim Zander

SimmarenNummer: 3586
Titel: Simmaren
Författare: Joakim Zander
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-46-22413-6
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Varje gång jag håller dig är sista gången jag håller dig.

Om boken:
En feberhet natt i det tidiga åttiotalets Damaskus lämnar en amerikansk spion sitt nyfödda barn till ett osäkert öde. Det är ett svek han aldrig kan försonas med och han inleder en flykt undan sitt förflutna som kommer att ta honom till Beirut, Afghanistan och Irak. Vart som helst där faran och stressen låter honom tillfälligt glömma.

Trettio år senare kommer den svenska juristen Klara Walldéen och hennes före detta pojkvän Mahmoud Shammosh av misstag över information som gör att de plötsligt finner sig jagade genom ett vintrigt Europa där gränserna mellan länder blivit lika porösa som de mellan vän och fiende, sanning och lögn, nutid och historia. För att överleva måste de hålla sig i rörelse, samtidigt som de konfronterar sitt eget förhållande.

Under tiden i Bryssel förbereder sig den arrogante lobbyisten George Lööw för att representera en obehaglig klient med en dunkel agenda. En klient som hans chefer verkar ovanligt måna om att han ska vara till lags. Långsamt sugs George djupare in i ett dödligt spel där både regler och motspelare är diffusa.

Trådarna vävs samman en stormig julaftonsnatt i den östgötska skärgården där det förflutna obönhörligen kommer upp till ytan.

Min åsikt:
Spännande & mycket bra med ett starkt språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Simmaren av Joakim Zander“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Simmaren (del 1) & Orten (del […]

Lämna ett svar