Det förlovade landet av Grace McCleen

Det förlovade landetNummer: 3576
Titel: Det förlovade landet
Originalets titel: The Land of Decoration
Författare: Grace McCleen
Översättare: Lena Torndahl
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2012/2013
ISBN: 978-91-37-13732-2
Betyg: 2 av 5


Bokens första mening:
I begynnelsen fanns det ett tomt rum, lite utrymme, lite ljus, lite tid.

Om boken:
Tioåriga Judith bor ensam med sin pappa. Hon har inga vänner och blir alltmer mobbad i skolan. Hennes mamma är död sedan länge och pappan har aldrig repat sig från sorgen. Kvällarna består av böner, bibelläsning och möten i en domedagssekt. Pappan och Judith går också runt i staden, knackar dörr och berättar att jorden snart går under, men att de som har den rätta tron blir räddade och får komma till paradiset.

Judith längtar efter den dagen. Då ska de återförenas med mamman, hon slipper skolan och allt blir bra. Under tiden är hennes tröst och tillflykt ”Det förlovade landet” som hon har i sitt sovrum. Av tomma förpackningar, piprensare, tändstickor och allsköns skräp har hon tillverkat en hel miniatyrvärld med hus, människor och djur.

En dag kommer en gästpredikant till sekten. Han berättar om underverk, om hur tron kan försätta berg. Judith funderar mycket över detta och som alltid önskar hon att hon slapp gå till skolan dagen därpå. Hon minns att en gång hade skolan stängt för att det snöat för mycket. Judith får en ingivelse. Omsorgsfullt täcker hon ”Det förlovade landet” med bomull och raklödder. Nästa morgon när hon vaknar är det alldeles vitt ute. Hon har åstadkommit sitt första underverk. Men det visar sig snart att hennes förmåga får oanade konsekvenser …

Min åsikt:
Helt ok men jag fångades tyvärr inte av den här romanen.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar