Svart skugga av Ida Axelsson

Svart skuggaNummer: 3660
Titel: Svart skugga
Författare: Ida Axelsson
Förlag: Litet
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-87548-08-6
Betyg: 5 av 5


Bokens första mening:
Nu fick det kallblodiga svinet vad han förtjänat.

Om boken:
Tidig gryningsmorgon vaknar Damir Skatzlic till en makaber syn. Kvinnokroppen som hittas hängd från brofästet, över terrasstrapporna i centrala Helsingborg visar sig vara den folkkära lokalkändisen Katarina Johansson. När polisen kommer till platsen möter Damir sin barndomsvän Linn Wide som utreder fallet.

Damir vet inte vad som var mest otippat, den döda kvinnan eller att Linn Wide var tillbaka efter så många år av tystnad. Kommer han nu få svar på varför Linn valde att lämna Helsingborg och honom? Varför hon aldrig svarade på hans telefonsamtal eller brev?

Det blir en rivstart på jobbet för Linn Wide men utredningen kring Katarinas död går trögt. Precis som varje historia, har varje människa två sidor. En man visar upp för omvärlden och en man döljer på insidan. För Linn är det en balans mellan ljus och mörker. Kommer hon någonsin att bli fri om hon fortsätter blunda för den mörka sidan inom henne? När hon förstår att hennes egen historia har legat i den döda kvinnans händer går arbetet främst ut på att dölja spåren som sammankopplar henne med Katarina Johansson. Samtidigt måste hon vara professionell och lösa gåtan varför Katarina är död? Och varför på en så offentlig plats?

Svart skugga är första boken om Linn Wide.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & väldigt bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Svart skugga av Ida Axelsson“

  1. […] Dolda spår är del två i serien om Linn Wilde, polisinspektör i Helsingborg. Första delen är Svart skugga. […]

  2. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Svart skugga (del 1) & Dolda spår (del […]

Lämna ett svar