Dublinesk av Enrique Vila-Matas

DublineskNummer: 3805
Titel: Dublinesk
Originalets titel: Dublinesca
Författare: Enrique Vila-Matas
Översättare: Lena E. Heyman
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 2010/2013
ISBN: 978-91-87179-29-7
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
Han tillhör ett numera sällsynt släkte, de bildade, litterärt kunniga förläggarnas.

Om boken:
Samuel Riba drev länge ett ansett förlag i Barcelona, men ett personligt sammanbrott har nu tvingat honom till en för tidig pensionering. Utan sina författare och sina böcker vet han inte längre vem han är, och den digitala eran tycks inte ha någon plats över för en gammal beläst förläggare. Efter en ovanligt intensiv dröm bestämmer sig Riba för att åka till James Joyces och Ulysses hemstad Dublin för att där hålla en begravningsceremoni för den tryckta boken. I ett Barcelona där regnet aldrig slutar falla, i ett Dublin lika konkret som drömskt, ter sig gränserna mellan Riba och de vänner och litterära gestalter han omger sig med allt otydligare.

Min åsikt:
Bra men lite svårläst.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar