Flickan i de vindlande gångarna av Moa Eriksson Sandberg

Flickan i de vindlande gångarnaNummer: 3845
Titel: Flickan i de vindlande gångarna
Författare: Moa Eriksson Sandberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-29-69087-3
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:

Det är tomt i huset när Olivia kommer hem från träningen.

Om boken:
Det är vinter och ett och ett halvt år sedan Linda Palm försvann. Hanna har flyttat till Göteborg och lämnat Rydöbruk och allt det hemska som hänt bakom sig. Kvar finns bästa vännen Jonna och coola Sabina. Och Janek, förstås. Janek med de vackra grå ögonen och de mjuka läpparna.

Nu är det sportlov och Hanna är tillbaka i Rydöbruk och hälsar på Jonna. Allt är välbekant, men ändå liksom främmande. Är Janek och hon fortfarande tillsammans? Vem är tjejen som klänger på honom?  Och Sabina och Hanna, är de verkligen vänner?

Så får de höra att Olivia, en tjej i Hannas gamla skola, försökt ta livet av sig och ligger i koma på sjukhuset. Samtidigt börjar konstiga saker hända – en försvunnen skolkatalog ligger plötsligt uppslagen mitt på golvet, en boll som låg i förrådet är plötsligt i Sabinas rum. Som om någon eller någonting vill ge dem ett tecken. Kan Olivias självmordsförsök hänga ihop med mordet på Linda Palm?

Plötsligt känner Hanna det igen – någon i Rydöbruk väntar på henne. Var det ett misstag att återvända?

Flickan i de vindlande gångarna är den Fristående fortsättning på Den första flickan skogen möter.

Min åsikt:
Mycket bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar