Araben av Pooneh Rohi

ArabenNummer: 3869
Titel: Araben
Författare: Pooneh Rohi
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7037-754-9
Betyg: 5 av 5


Bokens första mening:

Araben, som nog egentligen är en turk eller kurd eller pers, kan liknas vid en avfallsprodukt.

Om boken:
Araben rör sig genom ett vitt Stockholm. Under natten har snön fallit, skamlöst och fritt som om den hade rätt att invadera och bosätta sig, som om den på eget bevåg kunde komma och ockupera stadens alla gator. Araben som trampar den har blivit en gammal man. Och drömmen om det nya landet, om att bli ett med det, om att smälta samman, tjäna och nyttjas, är för länge sedan begraven.
Någon annanstans i staden finns Yasaman. Hon har lyckats med det. Lyckats så bra att folk tror att hon är adopterad. Så bra att hon letar efter bostadsrätt i närförort med äkta trägolv och högt i tak. Så bra att barndomsminnena från Iran bara är en hägring i minnet, en doft av sältan från havet, en känsla av värme som kväver och fastnar i halsen.

Min åsikt:
En mycket bra & väldigt intressant debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar