Lindas resa av Linda Haglund

Lindas resaNummer: 3912
Titel: Lindas resa
Författare: Linda Haglund
Förlag: Sivart
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-85705-68-9
Betyg: 2 av 5


Bokens första mening:

Jag har alltid rest.

Om boken:
Linda Haglund dök upp från ingenstans och tog sig till sverigeeliten på rekordtid. Hon började träna friidrott 13 år gammal. Vid 14 sprang hon senior-SM och kom med i landslaget, vid 16 var hon med i sitt första OS av tre. I Moskva 1980 blev hon fyra. Hon slog sex svenska rekord, samtliga på EM och OS.

I Lindas Resa berättar Linda Haglund om sin resa från att vara bäst i klubben till världseliten.

Redan från början hade Linda en vision om vart hon ville och hur hon skulle ta sig dig. Genom hela karriären tränade Linda på egen hand, även under åren med tränare. Hennes professionella sätt var ovanligt i Sverige på 70-talet. Hon slogs för att kvinnliga idrottare skulle ha samma förutsättningar som de manliga. Hon fick sponsoravtal, vilket var ovanligt för kvinnor på den tiden och var med om att lansera det lilla, nya sportmärket Nike i Sverige.

Linda Haglund berättar även för första gången med egna ord om den svåra tiden, om sveket och om spelet bakom kulisserna och hur hon gick vidare.

Läsaren får en inblick i hur dåligt ledarskap inom idrotten kan vara förödande för den enskilda atleten, men vi får även läsa om bra ledarskap.

Min åsikt:
Helt ok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar