Solrosskogen av Torey Hayden

Nummer: 38
Titel: Solrosskogen
Författare: Torey Hayden
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 1985
ISBN: 91-582-0725-2
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Lesley O’Malley är sjutton år och kär för första gången i sitt liv. Det enda problemet är att hon inte vågar bjuda hem sin pojkvän på grund av moderns excentriska uppträdande. Lesley vet inte mer om sin mors bakgrund än att hon kommer från en ungersk adelsfamilj och att hon suttit i tyskt koncentrationsläger under kriget. Hon förstår att modern haft fasansfulla uppleveler och att dessa fortfarande påverkar henne, men på ett barnsligt sätt föreställer hon sig att om de bara älskar henne tillräckligt kommer de gamla såren att läka. Modern blir dock inte bättre och till slut tvingas familjen bevaka henne dygnet runt. Detta beskydd driver henne slutligen till desperata handlingar.

Min åsikt:
I boken följer man i huvudsak Lesley, 17 år, men även hennes familj. Redan i tidig ålder får Lesley stanna hemma från skolan för att ta hand om sin mamma, som får allt galnare idéer.

Intressant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar