Fästmön av Anton Tjechov

FästmönNummer: 3972
Titel: Fästmön
Originalets titel: Nevesta
Författare: Anton Tjechov
Översättare: Alan Asaid
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 1903/2014
ISBN: 978-91-7589-013-5
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
Klockan var redan runt tio på kvällen och fullmånen lyste över trädgården.

Om boken:
Genom det stora gamla fönstret syntes trädgården, de avlägsna, blomstertunga syrenbuskarna, dåsiga och vissna i den kyliga luften; och en dimma, alldeles vit och tät, drog sig tyst fram mot syrenerna, ville hölja in dem. Sömniga råkor kraxade i de avlägsna träden. Gode Gud, varför är jag så ledsen? Möjligen känner varje fästmö så inför sitt bröllop. Vem vet! Eller var det Sasjas inflytande? Men Sasja hade ju under flera år malt på om ett och samma, som om han läst innantill, och när han talade lät det alltid så naivt och konstigt. Men varför kunde hon inte sluta tänka på Sasja? Varför?


Min åsikt:

Bra & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar