Livets stråle av Michail Bulgakov

Livets stråleNummer: 3973
Titel: Livets stråle
Originalets titel: Lutj zjizni
Författare: Michail Bulgakov
Översättare: Alan Asaid
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 1925/2014
ISBN: 978-91-7589-014-2
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
På kvällen den 16 april 1928 steg Persikov, professor i zoologi vid Fjärde statliga universitetet samt direktör för Zoologiska institutet i Moskva, in på sitt arbetsrum på institutet, beläget på Herzengatan.

Om boken:
Privatdocent Ivanov stod som förstenad, närmast tillintetgjord: hur kunde väl han, Ivanov, ha missat att lägga märke till en sådan simpel sak, som den där smala strålen! Och detta var ju i sanning någonting ohyggligt! Ja, titta bara … Herregud, Vladimir Ipatievitj! utbrast Ivanov förskräckt med ögat tryckt mot okularet. Vad är det som pågår? De växer ju framför ögonen på mig … Herregud …! Jag studerar dem för tredje dagen i rad nu, sade Persikov och myste.


Min åsikt:

Mycket bra & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar