Det finns ingenting att vara rädd för av Johan Heltne

Det finns ingenting att vara rädd förNummer: 4039
Titel: Det finns ingenting att vara rädd för
Författare: Johan Heltne
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-27-13836-0
Betyg: 5 av 5


Bokens första mening:
Soldaten höll kvar handen på min axel och såg på mig med rynkade ögonbryn.

Om boken:
Uppsala, tidigt 90-tal. 16-årige Jonatan står på tröskeln till vuxenvärlden. Livets Ord dominerar hans värld, i tanken och i vardagen. Han är starkt troende, mönsterelev, duktig i fotboll. Livet borde vara enkelt. Men han plågas av skamkänslor kring sin sexualitet och får epileptiska anfall. Läkarna hittar ingen medicinsk förklaring och skickar honom till en psykolog som börjar ifrågasätta hans sanning.

Under en skolresa till Israel förälskar sig Jonatan i Nina och de inleder en trevande kärleksrelation som för honom kantas av en djup ångest, blandat med tonårsförälskelsens krav på absolut närvaro. De ljuger för sina föräldrar och reser iväg. I Ninas stuga, långt från församlingens dömande blickar, kan deäntligen vara tillsammans. Men vågar Jonatan? Kommer anfallen att bli värre nu när han släpper taget? Och vad händer om någon får reda på vad de gjort?
Hela tiden pågår en strid mellan änglar och demoner och Jonatan måste välja sida.


Min åsikt:

Mycket bra, stark & intressant!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar