Jakten på Kapten Klänning av Jonas Trolle

Jakten på Kapten KlänningNummer: 4020
Titel: Jakten på Kapten Klänning
Författare: Jonas Trolle
Förlag: Leopard
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7343-508-6
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
I juli 2009 berättar Karin för sin pojkvän Jussi att hon sålt sex till en man i 60-årsåldern.

Om boken:
I juli 2009 knuffas en man ut från sjätte våningen i ett hus i Stockholmsförorten Bredäng. Polisens mordutredning avslöjar att den döde mannen hade en böjelse för våldsamt gruppsex. I förhör säger ett av hans unga kvinnliga offer att en av förövarna är polis. Hon visar fram en tidningsbild. Polisen Jonas Trolle får en chock. Mannen på fotografiet är Göran Lindberg, Kapten Klänning, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism.

Jakten på Kapten Klänning är en sann berättelse om ett unikt brottsfall. Aldrig tidigare har en så hög polischef varit misstänkt för så grova brott som Lindberg. Historien är som hämtad ur en kriminalroman: telefonavlyssning, hemlig spaningsgrupp inom polisen och en husrannsakan på Polishögskolan. Men här skildras också de traumatiserade offren vars liv förändrats för alltid.


Min åsikt:

Stark, skrämmande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar