Orange is the new black: mitt år i ett kvinnofängelse av Piper Kerman

Orange is the new black: mitt år i ett kvinnofängelseNummer: 4044
Titel: Orange is the new black: mitt år i ett kvinnofängelse
Originalets titel: Orange is the new black: my year in a woman’s prison
Författare: Piper Kerman
Översättare: Jan Hultman & Annika H. Löfvendahl
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2010/2014
ISBN: 978-91-1-305829-0
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
Utlämningshallen för internationellt bagage på Bryssels flygplats var stor och luftig, med flera bagagekaruseller som snurrade oavbrutet.

Om boken:
Piper Kerman lever ett lyckligt hipsterliv i Brooklyn. Hon njuter av sin tillvaro som creative director och är förlovad med en tidskriftsredaktör. Hon har ganska lite gemensamt med den tjej hon var tio år tidigare, då hon under sina ”vilda år efter college” hjälpte sin (dåvarande) flickvän att smuggla drogpengar till Europa. Men hennes förflutna hinner ikapp henne. Hon döms till ett femton månader långt straff på Club Fed”, ett ökänt kvinnofängelse i Danbury.

I Orange Is the New Black skildrar Piper Kerman livet innanför murarna med djup medkänsla och många gånger stor komik. Vi får möta stenhårda affärsuppgörelser, raffinerat maktspel och drömmar som gått i kras. Men även en oväntad mänsklighet hos en grupp kvinnor som alla tagits ur sitt sammanhang. Vid mikrovågsugnarna samsas fredsaktivister med den ryska maffian, Yoga Janet erbjuder en stunds inre frid och den kreativa syjuntan börjar sticka dildos. När Piper åkte in var hon inte beredd på de nära relationer hon så småningom knyter med sina medfångar och inte heller på hur oerhört mycket hon har att lära av dem.


Min åsikt:

Mycket bra & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar