Matnostalgi 1970 till 2010 av Joanna Drevinger

Matnostalgi 1970 till 2010Nummer: 4048
Titel: Matnostalgi 1970 till 2010
Författare: Joanna Drevinger
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7429-383-8
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
Efter en högljudd 68-rörelse där man vänder sig mot de borgerliga normerna finns det ingen status i mat och matlagning.

Om boken:
Rätterna vi minns och de vi helst vill glömma 1970-2010

Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter – och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är.

I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren.

Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor.


Min åsikt:

Intressant bok fylld med matminnen!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar