Gilead av Marilynne Robinson

GileadNummer: 4131
Titel: Gilead
Originalets titel: Gilead
Författare: Marilynne Robinson
Översättare: Niclas Nilsson
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2004/2007
ISBN: 978-91-7028-118-1
Betyg: 2 av 5


Bokens första mening:
I går kväll sade jag till dig att jag en dag kanske skulle försvinna och du sade: Vart, och jag sade: Till vår Herre, och du sade: Varför, och jag sade: För att jag är gammal, och du sa: Jag tycker inte att du är gammal.

Om boken:
Året är 1956 när den åldrade prästen John Ames bestämmer sig för att skriva ett brev till sin unge son. I brevet berättar han för pojken om sin egen uppväxt och erfarenhet i livets stora frågor.

I den sömniga staden Gilead i Iowa har John Ames levt ett tryggt liv med sin hustru och son. Men nu är han gammal och plågas av en allvarlig hjärtsjukdom. För att hans sjuårige son ska få lära känna sin far, tillägnar John honom ett långt brev. I det delar han med sig av minnen från sin barndom, reflektioner och insikter i frågor om gott och ont, rätt och fel, ideal och verklighet, gudstro och tvivel.

Min åsikt:
Ok, men förvirrande och svårläst.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Fritz Ståhl.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar