Skuggbarn av P.F. Thomése

Nummer: 40
Titel: Skuggbarn
Författare: P.F. Thomése
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2003
ISBN: 91-46-21007-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Den holländske författaren P. F. Thomése förkrossas av sorg då han mister sin lilla dotter. Hans liv omkullkastas fullständigt och mening måste återskapas. Han hamnar i ett slags språkligt tomrum. För att bearbeta sorgen och behålla henne levande i minnet är han tvungen att upptäcka nya delar av språket – ett annat, nytt språk. Där, i dessa ord, kan hon finnas kvar. Skuggbarn handlar om strävan efter de orden och blir till en sorgesång och hyllning till ett dött barn.

Min åsikt:
En bok om sorgen efter ett barn, skriven på ett underbart poetiskt och tänkande sätt. Jag läste ut den direkt. Kunde inte lägga den ifrån mig.

En fantastisk bok!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar