Rörgast av Johan Theorin

RörgastNummer: 4133
Titel: Rörgast
Författare: Johan Theorin
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-46-22156-2
Betyg: 5 av 5


Bokens första mening:
Spökskeppet kom glidande ur mörkret, fram över sundets svarta vatten, och väjde inte för något eller någon.

Om boken:
Den gamle skepparen Gerlof Davidsson väcks mitt i natten av en pojke som bultar på hans dörr. Pojken stapplar in från stranden och berättar om ett skepp fyllt av döda och döende sjömän, och en galen man med yxa.
Det är i början av en tryckande högsäsong på norra Öland, när tiotusentals turister anländer för att fira midsommar. Men en av besökarna har vänt hemåt från ett annat land för att kräva betalning för en mycket gammal skuld, och han lämnar död och skräck efter sig i sommarnatten.
I myllret av människor är det bara Gerlof som börjar ana vem hemvändaren är, och varför hans mål är att hämnas på en hel släkt. Det är bara han som har mött mannen förut, i ungdomen, när de båda stod på kyrkogården och plötsligt hörde knackande ljud från en nygrävd grav …

Min åsikt:
Mycket starkt, spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Fritz Ståhl.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Rörgast av Johan Theorin“

  1. Detta var en otroligt bra avslutning på Theorins Ölandsserie!!

Lämna ett svar