Smitta av Michael Grant

SmittaNummer: 4356
Titel: Smitta
Originalets titel: Plague
Författare: Michael Grant
Översättare: John-Henri Holmberg
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2011/2012
ISBN: 978-91-32-15477-5
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
Han balanserade på kanten av en glasskiva.

Om boken:
När det börjar bli ont om dricksvatten i Perdido Beach skickar Albert Sam till Tramontusjön för att se om det går att dricka sjöns vatten. Sam tar med sig Jack, Dekka och Taylor på sitt uppdrag. När Drake/Brittney lyckas rymma från sin fångenskap finns det därför ingen i staden som kan försvara invånarna. Dessutom har en del barn i Perdido Beach insjuknat i en dödlig sjukdom som får dem att bokstavligen talat hosta upp lungorna.
Till sin stora lycka finner Sam att sjövattnet är drickbart men de får problem när Drake och hans nya armé av gigantiska kackerlacksliknande varelser dyker upp. Caine blir ombedd att komma tillbaka till Perdido Beach från sin lyxö för att hjälpa till att rädda staden, men Caines hjälp har ett pris

Smitta är fjärde boken i serien Gone.

Min åsikt:
Bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar