Den som gräver en grav av Yrsa Sigurdardottir

Den som gräver en gravNummer: 4357
Titel: Den som gräver en grav
Originalets titel: Sér grefut gröf
Författare: Yrsa Sigurdardottir
Översättare: Ylva Hellerud
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-7351-087-5
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
Den lilla flickan kände hur kylan smög sig uppför benen och in över ryggen.

Om boken:
En kvinnlig arkitekt hittas mördad i närheten av ett nyöppnat hotell utanför Rejkjavik. Hotellet, som sägs vara hemsökt av spöken, är ett rekreationscenter med new age-förtecken. Advokaten Þóra Guðmundsdóttir kallas till platsen av hotellets ägare, Jonas, som är misstänkt för mordet. Þóra inleder metodiskt sin undersökning och inser snart att väldigt många människor har velat se den mördade kvinnan död. Det visar sig också att de två gårdarna ruvar på gamla familjehemligheter. Hemskheter som ingen vill ska komma i dagen. Þóras uppgift blir att se om de historiska händelserna kan ha något samband med vad som händer just nu.

Den som gräver en grav är andra boken om advokaten Þóra Guðmundsdóttir.

Min åsikt:
Mycket bra & spännande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Den som gräver en grav av Yrsa Sigurdardottir“

  1. Hej Jennie!

    Vad glad jag blir över din fina recension av boken. Jag träffade Yrsa på ThrillerFest förra året, då hon började komma ut i USA och hon är en fantastiskt trevlig tjej – bortsett från att vara en fantastiks berättare.
    Tack för trevlig blogg!

    Maria

Lämna ett svar