Det är nåt som inte stämmer av Augusten Burroughs

Nummer: 43
Titel: Det är nåt som inte stämmer
Författare: Augusten Burroughs
Förlag: Bra böcker
Utgivningsår: 2004
ISBN: 91-7002-069-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:

”Det är nåt som inte stämmer”, säger Augusten Burroughs vackra men neurotiska mamma när hon tittar sig i spegeln med sonen beundrande vid sina fötter. Att det är något som inte stämmer känner Augusten instinktivt. Men utan ramar, referenser eller normala vuxenkontakter så vet han inte vad det är.

Den välkammade Augusten, som drömmer om att bli en ny Vidal Sassoon, hamnar i en absurd miljö när hans mamma överlåter vårdnaden av honom på sin psykiatriker doktor Finch, som är en karikatyr av jultomten och förespråkare för individens totala frihet. I flera år lever Augusten tillsammans med doktorns hämningslösa familj, och 13 år gammal får han sin första chockerande sexuella erfarenhet med en 33-årig man, en av doktor Finchs patienter och ”fosterbarn”.

Min åsikt:
Augusten berättar om sin egen uppväxt, på ett mycket humoristiskt sätt, trots det tragiska han varit med om.

Läste boken i ett svep, eftersom jag inte kunde lägga den ifrån mig.

Otroligt bra skriven!

Vald till månadens bok i mars 2005.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar