Mörkrets hjärta av Joseph Conrad

Mörkrets hjärtaNummer: 4425
Titel: Mörkrets hjärta
Originalets titel: Heart of Darkness
Författare: Joseph Conrad
Översättare: Einar Heckscher
Förlag: Lindelöws
Utgivningsår: 1902/2006
ISBN: 91-88144-88-7
Betyg: 1 av 5


Bokens första mening:
Yawlen Nellie låg med slaka segel och gungade makligt kring sitt ankare.

Om boken:
Romanens berättare är sjöfararen och sjökaptenen Marlow, som för befäl över en flodångare som har i uppdrag att segla upp för Kongofloden till det innersta av Afrika, till den belgiska handelsstation som ligger längst bort, längst in i mörkrets hjärta. Det är sent 1800-tal och dessa områden är vita fläckar på européernas världskarta. Här i det okända, befolkat av svarta, härskar den vita elfenbensjägaren Kurtz oinskränkt och sprider skräck och död omkring sig. Kurtz är mer framgångsrik än alla de andra belgiska Bolagets elfenbensjägare tillsammans

Min åsikt:
Seg & svårläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar