I odjurets trädgård av Erik Larson

I odjurets trädgårdNummer: 4470
Titel: I odjurets trädgård
Originalets titel: In the garden of beasts
Författare: Erik Larson
Översättare: Margareta Eklöf
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2011/2013
ISBN: 978-91-0-012113-6
Betyg: 2 av 5

Bokens första mening:
En gång, i en mycket mörk tids begynnelse, fann sig en amerikansk far och hans dotter plötsligt förda från sitt ombonade hem i Chicago till hjärtat av Hitlers Berlin.

Om boken:
I juli 1933 reser professor William E. Dodd till Berlin och blir den första amerikanska ambassadören i Hitlers nyvunna Nazityskland. Till en början förförs hela familjen Dodd av de storslagna festerna och den militära prakten. Dottern Martha inleder en kärleksaffär med Rudolf Diels, chef för det nybildade Gestapo. Men snart går Hitlers omänskliga metoder inte längre att ignorera: judar blir förföljda och trakasserade, och de som protesterar tystas ner. Redan 1934 är festdagarna förbi: Hitler förbjuder alla andra politiska partier och har därmed utsett sig själv till Tysklands diktator. Dodd rapporterar förgäves till det amerikanska utrikesdepartementet, men än är det ingen som förstår hotet om det krig som väntar.

Min åsikt:
Helt ok & intressant, men seg.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar