Son och far av Jörn Donner

Son och farNummer: 4473
Titel: Son och far
Författare: Jörn Donner
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-0-014118-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
När det var några veckor kvar till hans och tvillingsystern Rosas 25-årsdag började Erik Karlsson fundera över vart hans far David hade tagit vägen och varför.

Om boken:
En son försöker hitta sin far. En far försöker fly sin son, sin familj och småningom hela världen.

David (fadern bär ett konunganamn) har sedan skilsmässan i åratal levt i en form av rotlös exil, skadad av kärlek och därför ovillig att binda sig på nytt. Kvinnor kommer och går tills han av en slump träffar Maria på en ambassadmottagning. Hennes svalka möter hans och blir till erotisk hetta, och graviditet.

Men slumpen är en trofast vän. Det som var tänkt som ett romantiskt möte i en vacker lund förvandlas till panik, ambulans och polis. Davids lukrativa affärsresor världen runt visar sig ha ett pris. Det som varit självskrivet förvandlas till dyrköpta minnen, där han sitter i sin rullstol utan att kunna röra en tå i den dystra förorten Kerava-Kervo trettio kilometer norr om Helsingfors. David Anders är dock segheten personifierad, genom en ny erotisk förbindelse segrar livsviljan än en gång och ett slags försoning sker till slut mellan son och far, mellan far och värld.

Min åsikt:
Bra & intressant, bitvis seg.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar