Systerland av Curtis Sittenfeld

SysterlandNummer: 4479
Titel: Systerland
Originalets titel: Sisterland
Författare: Curtis Sittenfeld
Översättare: Helena Hansson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2013/2014
ISBN: 978-91-46-22547-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Den första jordbävningen var inte den kraftigaste – den skulle komma senare, i februari 1812 – men det måste ha varit den mest överraskande.

Om boken:
Enäggstvillingarna Vi och Kate är födda med en gåva, eller en förbannelse: de är synska. Den excentriska Vi omfamnar sin förmåga, hon säger sig kommunicera med en skyddsängel och försörjer sig som medium. Kate däremot gör allt för att dölja sitt annorlundaskap; det skrämmer henne och hon går helhjärtat in för rollen som rekorderlig hustru och småbarnsförälder och byter till och med namn för att inte förknippas med sin bohemiska syster och hennes obskyra verksamhet. Men när Vi förutspår att deras hemstad St. Louis i Missouri inom ett par veckor kommer att drabbas av en förödande jordbävning rubbas Kates cirklar, eftersom hon djupt inombords vet att Vis förutsägelse stämmer. Hur ska hon kunna skydda sin familj och varna omvärlden för den annalkande katastrofen utan att avslöja sin skamliga hemlighet?

Min åsikt:
Bra & bitvis intressant, men rätt seg.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar