Eldkastarna av Rachel Kushner

EldkastarnaNummer: 4621
Titel: Eldkastarna
Originalets titel: The Flamethrowers
Författare: Rachel Kushner
Översättare: Niclas Nilsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2013/2014
ISBN: 978-91-0-014001-4
Betyg: 2 av 5

Bokens första mening:
Valera hade halkat efter sitt förband och var i färd med att klippa av kablarna på en annan förares lampa.

Om boken:
Året är 1975, i New York exploderar konstscenen och i staden som aldrig sover flockas konstnärer, gallerister, mecenater, musiker, radikala och de som bara vill ha sin del av kakan. Hit flyttar den unga Reno för att kombinera sina stora passioner, konst och motorcyklar. Hennes mål: att göra motorer till konst, och att bli snabbast i världen.

Reno går på happenings i SoHos ödsliga industrifastigheter och på uteserveringar i East Village, hon kör dödsföraktande motorcykellopp över Nevadas saltdyner och försöker hitta sin plats i tillvaron. Genom konstnären Sandro Valeta, arvtagare till ett italienskt däck- och motorcykelimperium, blir hon introducerad i framgångsrika konstnärskretsar. Det är en cynisk och hierarkisk värld, men kanske är det här och nu som Reno kan få sina drömmar att slå in.

Min åsikt:
Ok, men trist!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar