När jag inte hade nåt av Ison Glasgow & Emil Arvidson

När jag inte hade nåtNummer: 4646
Titel: När jag inte hade nåt
Författare: Ison Glasgow & Emil Arvidson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7337-537-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
In kommer den här killen.

Om boken:
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.

Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.

Min åsikt:
Stark, intressant & mycket bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar