Lou Reed – ett liv av Mick Wall

Lou Reed - ett livNummer: 4754
Titel: Lou Reed – ett liv
Originalets titel: Lou Reed – The Life
Författare: Mick Wall
Översättare: Lena Öhrström
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2013/2014
ISBN: 978-91-87785-21-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Kanske var den största gåvan som Lou Reed lämnade efter sig att han aldrig slutade skriva låtar om droger, smuts, gränsöverskridande sexualitet och personer med underbara namn som Lulu, Sister Ray, Candy Darling och Newspaper Joe.

Om boken:
Från inspelningen av ett av de mest kritikerrosade albumen genom tiderna med Velvet Underground & Nico, till tungt drogmissbruk och uppträdande för påven berättelsen om Lou Reed består av höga toppar och djupa dalar.
Rock n roll var Lou Reeds liv och han är en av rockhistoriens mest legendariska artister. Han har ofta varit kontroversiell, frispråkig och missförstådd, men hans inflytande på populärkulturen kan inte överskattas. Han förändrade förutsättningarna för vad rockmusik kan vara och rörde sig hela tiden framåt. Hans främsta album fick ofta ett dåligt mottagande av sin samtid, men har med tiden kommit att bli omistliga klassiker.

Min åsikt:
Bra & intressant!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar